Aa Aa Aa
parlAmore, in liefdevolle herinnering verbonden

Ringmaat bepalen

Deze handleiding kunt u gebruiken om uw ringmaat te bepalen wanneer u geen voorbeeld heeft van een ring die u regelmatig draagt en prettig zit.

Aandachtspunten
Voer de meting uit bij kamertemperatuur en in een niet al te vochtige of droge atmosfeer. Behalve kou en warmte kunnen ook factoren als zwangerschap, hormonen en ziekte invloed hebben op de dikte van uw vingers. Gedurende de dag kan de vinger ook in dikte verschillen.

1. Knip uit een vel stevig papier een strook van maximaal een centimeter breed en zo’n tien centimeter lang.
2. Wikkel deze strook om het breedste deel (de knokkel) van de vinger waaraan u de ring wilt dragen, want daar moet de ring straks overheen kunnen. Doe dit niet te strak.
3. Zet een streepje op het punt waar de strook papier het beginpunt overlapt.
4. De lengte vanaf het begin van de strook papier tot het streepje is uw ringmaat.
5. Rond het aantal millimeters altijd tot de eerstvolgende halve millimeter naar boven af.
NB. Heeft u zeer grote knokkels, dan is gebruik van deze meetmethode niet aan te raden, omdat de ring dan te los zal blijken te zitten.

Print deze maatwijzer. Let er op dat u de maatwijzer uitprint op de juiste schaal. U kunt dit controleren door het controlestrookje bovenaan de pagina na te meten. Dat zou exact 4 centimeter moeten zijn. Neem een goed passende ring en leg deze op de ringmaat uit de maatwijzer die exact even groot is, dat wil zeggen dat de grijze ringmaat precies binnen de ring valt. Kies bij twijfel tussen twee maten altijd de grotere maat.